Cihat eğitimi ve karanlık niyetler üzerine, mesela...

Okullarda “Cihat” kavramının müfredata girmesine “liberal” kanattan ve hadi hinoğluhin demeyelim ama “saf Anadolu çocuğu” ayaklarına yatanlardan destek geldi: “Ne yani Cihat’ı...

Okullarda “Cihat” kavramının müfredata girmesine “liberal” kanattan ve hadi hinoğluhin demeyelim ama “saf Anadolu çocuğu” ayaklarına yatanlardan destek geldi: “Ne yani Cihat’ı IŞİD gibi küresel dinci teröristlerin eline mi bırakacağız.. Onlar ‘Cihat’ açıyorlar diye biz yabancı mı kalacağız. Cihat onların bildiği gibi değil, esas insanın kendi nefsine karşı mücadeledir...” 
Biliyorsunuz, Cihat, “İslam dininde temel ibadetler” başlığı altında okutulacak. 
İslamın müktesebatında Cihat’ın dönem dönem çok farklı içerikler kazandığını ve kullanıldığını görmek mümkün. 15 yıldır iktidarda olan AKP şimdi durdu durdu Cihat’ı müfredata soktu, neden? Hem de Cihat’ın küresel çapta İslamcı teröristlerin ana savaş, cinayet ve öldürme sloganı olduğunu bile bile. Namı kötüye almış yürümüş bir kavramdan toplum için iyi bir şey çıkarmak mümkün mü? 
Cihat günümüzde kaçınılmaz olarak siyasi bir kavram kılığına bürünmüştür. Afganistan’dan Afrika’ya, Amerika’ya, Avrupa’ya, Avustralya’ya kadar, tüm dünyayı saran bir “Cihat” saldırısı yaşanmaktadır. Kavram, dini devletler kurmak için terörist amaçlarla da kullanılmaya açıktır ve kendilerini İslamla özdeşleştirmiş olanların elinde bir savaş aracıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 99 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 227 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar