Atanan AKP rektörü üniversiteyi kötülemekle işe başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektörlük yapabilecek bir insan bulamadı ki milletvekili olarak seçilecek bir yere koymadığı AKP’li bir öğretim görevlisini, rektör olarak atadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektörlük yapabilecek bir insan bulamadı ki milletvekili olarak seçilecek bir yere koymadığı AKP’li bir öğretim görevlisini, rektör olarak atadı. Melih Bey, İstanbul’da partinin ve parti belediyelerinin çeşitli kademelerinde görev almış ve sonunda milletvekili olmak istemiş. Siyasal yükselmeyi başaramamış ama hizmetleri unutulmamış!

Bu atamayı aslında üniversiteye saygısızlık olarak değerlendiriyor Boğaziçililer. Haklılar. Cumhurbaşkanı benim için en güvenilir rektör AKP’li rektördür demiş oluyor.

Zaten tercih ettiği rektörlerin hepsi siyasi atamalar, yani yönetimin, Saray’ın, iktidarın adamları.. Bu konuda yanlış tercih yaptığı, liyakate dayalı ve üniversitenin tercihlerini de göze alarak bir rektör atadığı görülmedi. Tek adam tek seçici olmanın getirdiği mutlakıyet yönetiminin tipik örneklerini bu atamalarda net olarak görmekteyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 8 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 349 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 2 - Zafer konuşmasının şifrelerinde yeni politikanın izleri 15 Nisan 2024 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar