Artık bugünün tüm canlıları yarının farklı canlıları olacak.. En kısa sürede

Tüm canlıların yapısını değiştirecek yöntem yılın olayı Çok konu var, ama ben bilimde yaşadığımız önemli kilometre taşlarına bakacağım.

Bilime bakarken iki yönü var, ilki teknoloji, özellikle yeni geliştirilen henüz yaygınlaşmamış, fakat nitelikleri itibarıyla büyük değişimlere yol açacak mühendislik- teknoloji yönü.. İkincisi ise temel bilimlerde keşfedilen ve büyük gelişmeler yol açabilecek potansiyele sahip gelişmeler.

İkincisinde, yani temel bilimlerdeki gelişmelere göz atacak olursak, Krispi8 diye isimlendirilen, canlıların DNA’larında hızlı kesip biçme fırsatı sağlayan teknolojinin vaat ettiği olanaklar. Bu yöntem keşfedileli çok oldu ancak özellikle 2019’daki uygulamalarıyla en çok tartışılan ve hızla gelişen bir bilim alanı oldu.. Düşünün, size bir özellik kazandıran bir geni veya gen parçasını kesip alıyorsunuz..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 99 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 227 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar