Altay tankı, Fahrettin Altay, RTE yerine bir açıklama, komplo mu üretsek?

Şu Tank Palet Fabrikası. Fabrika satıldıktan sonra, 2018’de Canikli, 2019’da ilk tankın üretileceğini açıklamıştı. Tank ortada yoksa çivi de çakılmamış denebilir.

Şu Tank Palet Fabrikası. Fabrika satıldıktan sonra, 2018’de Canikli, 2019’da ilk tankın üretileceğini açıklamıştı. Tank ortada yoksa çivi de çakılmamış denebilir. Fabrika yenilenecekmiş, 50 milyon dolar gerekiyormuş, bu nedenle de Katar ortaklığına devredilmiş.

Muhalefet bindiriyor, ordunun acil ihtiyacı için kurulmuş fabrikayı yok pahasına nasıl satarsınız diye. Üstelik ortada “mal” da yok.

İktidarın şu açıklamayı yapması gerekmez mi, özellikle de satışa onay veren Cumhurbaşkanı’nın:

“Ya arkadaşlar, çok gürültü koparıyorsunuz, ama bir de bizi dinleyin, biz fabrikayı devrederken büyük umutlar beslemiştik. Ama bunlar çeşitli nedenlerle gerçekleşmedi. Dışarıdan motor veya lisans veya parça alma teknoloji ithal etme umutlarımız vardı, Almanlar vermedi, Koreliler yapamadı, sorunlar yaşadık, fabrikayı verdiğimiz şirket de pek bir şey yapamadı, eleştirilerinizde hak payı var, şimdi bu hatadan dönüyoruz ve fabrikayı geri alıyoruz. Biz üreteceğiz, nasıl İHA’lar üretildiyse, ASELSAN-ROKETSAN, TAİ, HAVELSAN, MİLLİ GEMİ... ihtiyaçlarımızı karşılıyorsa, tankın motorunu da parçalarını da bu ülkenin bilimi, teknolojisi, insanı üretir...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 355 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 694 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar