ABD Rusya’yı çökertme planı gereğince Ukrayna’yı ateşe attı

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı'nın bugünkü (20.03.2022)''ABD Rusya’yı çökertme planı gereğince Ukrayna’yı ateşe attı'' başlıklı yazısı.

Ukrayna savaşı ile ABD’nin eline, iki baş düşmandan biri olan Rusya’yı çökertmek için büyük bir olanak geçti.

Şimdi tersten bakalım: Biden Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğini görüyor ve biliyordu, kaç kez de açıkladı. Zaten savaştan önce Putin ile iki önemli görüşme yaptılar. Sonuç sıfır, Biden bu işgali önlemek ve Avrupa’ya kesin bir güvenlik getirmek için hiçbir öneride bulunmadı.

Ukrayna’yı NATO’ya alarak, baş düşman olarak nitelendirdiğin Rusya’nın dibine girmeyi, nasıl kendi güvenliğini sağlamlaştırmak için çok önemli politika olarak benimsiyorsan... Ve bundan vazgeçmiyorsan...

Rusya’nın da düşmanının dibine kadar dayanmasına karşı çıkması ve kendi güvenliği için taleplerde bulunması, senin politikan kadar haklıdır. Bunu söylerken, Ukrayna’daki vahşete onay verdiğim anlaşılmasın.

NATO SEKRETERİ NE İŞ YAPAR?
Eğer bir vahşetten bahsedeceksek, bunun kışkırtıcısının ve baş ortağının ABD ve NATO olduğunu söylemek zorundayız. Biden/NATO, Rusya’nın işgali başlatabileceğini gördükleri halde, bu işgali önlemek için neden Ukrayna yönetimini de yanlarına alıp Rusya ile “karşılıklı güven koşullarını” sağlamak için ciddi ve samimi bir görüşme yapmaya yanaşmadılar?

NATO genel sekreteri ve Avrupalı üyeleri, Avrupa’nın göbeğindeki bu savaşı durdurabilirlerdi, ama hepsi ABD’nin emperyalist ve savaş politikasının esiri olmayı tercih ettiler. NATO genel sekreteri de savaş kışkırtıcılığından sorumludur.

ABD/NATO’nun tek yaptığı işgali seyretmek oldu.

İşgalden önce, Ukrayna’nın yanında Rusya’ya karşı asla savaşmayacaklarını, böyle bir karar asla almayacaklarını bile bile!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar