Aa, iklim mi değişiyormuş? Ne kötü şey!

Değişim Düzce’yi mi vurdu, yoksa vurdumduymaz siyasetçiyi mi? Görülmemiş yağış ve sel Düzce’yi vurdu..

Bilançoya bakın: 7 ölüm, 474 bina hasarlı.. Daha önce de Karadeniz’in çeşitli illerini, Rize’yi, Trabzon’u, Bolu’yu, İç Anadolu’da çeşitli kentleri, Ankara’yı, İstanbul’u... Hemen hepsinde ölümler var.
Şüphesiz, olağanüstü hava durumlarının şiddeti, etkisi de olağanüstü olur. Hele yerleşim yerleri bu olağanüstülüğe hazırlıklı değilse, kayıpları büyük olur.
Mesele yağış ile ilgili değil: İklim değişikliğinin dünya çapında sonuçlarını yaşıyoruz. Türkiye de, derin etkilenen ve daha çok etkilenecek ülkelerin arasında. Aa, iklim mi değişiyormuş!
Bu konuya merakınız nedir bilmiyorum, politika üzerine bazen çok boş konuşma ve tartışmalardan, ülkeyi ve dünyayı sarsan bu gelişmeleri herhalde “Aa susuz kalmışız, binlerce kişi ölüyormuş, ne oluyor ayol! sözleriyle karşılayacağız. Ve önümüze dönüp boşluklara devam edeceğiz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 460 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 694 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar