50 bin bilgisayarcı, 50 bin makineci ve ziraatçıyı işe alın!

Temel mesele, AKP’nin 17 yılda ülkenin 60 yıllık kör talihini değiştirecek, ülkeyi büyük bir atılımla mesela Güney Kore ve Çin’in üretici yoluna sokacak bir dönüşümü gerçekleştirmemiş olması.

Bu öyle kolay başarılabilecek bir iş değil şüphesiz. Büyük bir politik irade, orta ve uzun vadeli düşünme, büyük bir politik özveri ister. Tabii büyük devlet adamlığı.. Kendini ve politik yakın geleceğini düşünmeyen büyük yurt sevgisi..
Biz nasıl hızla önde koşanlara yaklaşabiliriz sorusunu sorma cesareti..
Bu soruyu bizler, olayın bilim ve teknoloji yanında olanlar, zaten on yıllardır soruyor. Kalkınmacı devlete dönün!

Bir de ülkeyi yönetenler sorabilseydi, bugün çok farklı bir konumda olurdu ülke.
Ama sor(a)madılar, çünkü sorunun önlerine koyacağı büyük yükün, iradenin, kararlılığın altına girme niyetleri yoktu. Bugün, çöküş başlayınca ne yapalım diye çevrelerine bakınıyorlar. Doğru yere mi bakıyorlar şüpheliyim. Cumhurbaşkanı, 2005-2010’larda altı ayda bir toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda okuduğu kâğıtlarda yazılanları ciddiye alıp hayata geçirmeyi düşünmedi.

Temel soru

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 180 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 156 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 2 - Zafer konuşmasının şifrelerinde yeni politikanın izleri 15 Nisan 2024 | 174 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Bayram bayram yine mi siyaset 11 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar