Beyaz Saray’da keskin mücadele.. FETÖ gelir mi?

Pentagon, yani bugüne kadar Suriye’nin kuzeyini kopartarak himayesinde bir devletçik oluşturma ve Şam’ı parçalama siyaseti izleyen ABD’nin savaş makinesi, Trump üzerinde yoğun baskı yaptı ve çekilmenin uzun zamana...

Pentagon, yani bugüne kadar Suriye’nin kuzeyini kopartarak himayesinde bir devletçik oluşturma ve Şam’ı parçalama siyaseti izleyen ABD’nin savaş makinesi, Trump üzerinde yoğun baskı yaptı ve çekilmenin uzun zamana yayılmasını sağladı. Zaten hukuk cenderesi içinde hakkında soruşturmalar da yürüyen Trump mecburen gevşedi. Pentagon-Beyaz Saray uzlaşmasından çıkan bir önerinin Ankara’da masada olacağı anlaşılıyor.
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Amerikalıların Suriye’yi üç bölüme ayıran federatif bir yapı önerisini hazırladıklarını ileri sürdü.
Bu zaten henüz Suriye’yi parçalama çalışmaları başlamadan önce, 2011, Pentagon -Obama planıydı. Ankara da bu planın bir parçası olarak, Şam’da Esad’ı yıkmaya ve Suriye’yi parçalamaya çalışıyordu. Bu yanlış savaş politikasıdır ki bugün yanı başımızda belalar eksik olmadı ve ABD, ağır silahlarla donattığı 60 bin kişilik bir PKK - PYD ordusu yarattı.
Fakat Rusya’nın ve İran’ın Şam’a çıktıkları destek sayesinde, Şam’ın topraklarını adım adım kurtarmasını sağladı.
İkinci önemli bir gelişme daha var: Trump yönetimi ilk kez FETÖ darbesine ciddi eğilmeye başladı. İçişleri Bakanlığı’nın federal polisi FBI dahil, Adalet Bakanlığı’ndan da gelen bir heyet, Ankara’da incelemeler yaptı, FETÖ’cüleri dinledi vb.. Değişen FETÖ politikası
Peki, FETÖ konusunda ciddi bir politik değişiklik mi, bunun nedeni ne?
ABD’nin Ortadoğu ve FETÖ politikalarını planlayan ve yürüten, esas Pentagon ve CIA idi. İkisi de ABD’nin dışa yönelik savaş politikalarının uygulayıcılarıdır.
FETÖ darbe girişiminin baş destekçileri de bunlardı. Ayrıca bu iki güç Ortadoğu’da, Irak, Suriye (ve Türkiye!) vb. politikalarının planlayıcısı ve uygulayıcılarıydı.
Dikkat edin, Trump’ın Suriye politikasındaki değişiklik ile FETÖ politikasındaki değişiklik eşzamanlı ve uyumlu.
CIA yerine FBI’nın devreye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 96 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar