25 bin dolar, ilk 10 ekonomi yaldızı ve evet: Ne yapmalı - 2

TV kanallarında Başkanlık sistemiyle Türkiye’nin şaha kalkacağını iddia eden AKP reklam spotları dolaşıyor. Çoğu ekonomiyle ilişkili. Beş yıl içinde, yani 2023’te kişi başı milli...

TV kanallarında Başkanlık sistemiyle Türkiye’nin şaha kalkacağını iddia eden AKP reklam spotları dolaşıyor. Çoğu ekonomiyle ilişkili. Beş yıl içinde, yani 2023’te kişi başı milli gelirin 25 bin dolara ulaşacağı, Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceği, sonuçta şahlanacağı üzerine, bir palavra yığını art arda sıralanıyor.
Doları 5 TL yapmış, kişi başı milli geliri 8 bin dolara düşürmüş, yerli ve yabancı paraları yurtdışına doğru seyahate çıkarmış ve yarınını kimselerin göremediği bir ülke yaratmış bir propaganda ve yaldız iktidarına, 16 yıl içinde gerçekleştiremediğini 5 yıl içinde nasıl yapacak sorusunu sormak abesle iştigaldir.
Çünkü yanıtı yoktur ve yüzünüze ancak gülerler. Türkiye çapında kurdukları medya propaganda makinesi çalışıyor. Fakat bir ülkeyi yalana dayalı propaganda ile aldatmak mümkün değil.
Bu bildiklerinizi neden yazıyorum? Belki CHP ve diğer muhalefet nasıl tersi bir “makine” kurabileceklerini düşünür ve planlarlar umuduyla.. Dünkü yazımı okuyun, bu onun üzerine inşa ediliyor.
 
Boş umutlar beslemeyin
Bu iktidar 5 yıl dayanamaz çöker, erken seçime giderler vs. gibi, seçim öncesi bu köşede de satır arası yer bulan züğürt avuntularına kimse yer vermesin ve umut bağlamasın. 5 yıl içinde neler olur bilmiyoruz. İktidarın zorlukları üzerine bir umut beklentisi inşa ederek bir gelecek oluşturmak, ancak hiçbir şey yapma niyetinde olmayan ve idarei maslahatçı konumlarından memnun olanların boş hayalleridir.
Muhalefetin kendine yönelteceği temel soru şudur: 5 yıl içinde ben iktidarı alabilecek duruma nasıl gelmeliyim ve bu amaçla ne yapmalıyım?
Bunun yanıtını dünkü naçizane yazımda tartışmaya açmıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 97 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar