Bilgi bilgi bilgi... 480 bin modern kölemiz var

Her gün CHP’lilerle yaptığım dertleşmeleri yazsam bitmez. Bunun çok da bir anlamı olmadığını biliyorum. En son dün sabah meyve sebze seçerken yanıma gelen Düzceli CHP’linin “İki bin oyla bir...

Her gün CHP’lilerle yaptığım dertleşmeleri yazsam bitmez. Bunun çok da bir anlamı olmadığını biliyorum. En son dün sabah meyve sebze seçerken yanıma gelen Düzceli CHP’linin “İki bin oyla bir milletvekilliğini kaybettik Düzce’de, iyi çalışılsaydı bu oy toplanırdı. Hiçbir iktidar yüzü görmeden gideceğim bu dünyadan” diye dert yandığını belirteyim.
60 yaşındaydı. “İnce beklemeliydi, nasılsa koltuğa oturacaktı, Kılıçdaroğlu, Baykal’dan partiyi kurtararak parti yaptı, biraz sabır..” Sonra “Kızım HDP’ye verdi” dedi, gerekçe olarak da “baba Meclis’e girmeli, yoksa totaliter bir yapı çıkacak” dediğini belirtti.
Kendisi? CHP’ye vermiş, bir kez HDP’ye destek çıkmış. Vedalaşırken ekledi: “Artık kızım için de bu son, HDP kendi gücüyle oyunu toplasın, cesur olsun, bağlarını tamamen kessin, PKK’nin gölgesi bile düşmemeli, en az yüzde 15 oy alır bu ülkeden..” Düşündüm, alır mı alır! Ama bir dahaki seçimlerde de Meclis dışında kalır mı kalır.. Terörün geleceği sıfır bu ülkede.
Bu tür dertleşmeler eğilimleri yansıtır, fakat köşemizin ilk adı da bilim. Yani bilim ve bilgiye yer vermeliyim. Belki de daha sık.
 
Bilgi bilgi bilgi
Dün vapur yolculuğunda haftalık yayımlanan Herkese Bilim Teknoloji dergisindeki yazıların ayrıntılarıyla uğraştım. Nebi Sümer’in sosyal psikoloji açısından seçimleri değerlendiren yazısı şüphesiz ki çok tartışılmalı, ufuk açıyor.
Bilgemiz Doğan Kuban her hafta burada yazıyor. Schopenhauer’den yola çıkmış. Diyor ki: Schopenhauer tarihte hep kötü şeyler görüyordu. Çünkü “insan iradesi” ona göre bir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 88 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 2 - Zafer konuşmasının şifrelerinde yeni politikanın izleri 15 Nisan 2024 | 174 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 14 Nisan 2024 | 151 Okunma Bayram bayram yine mi siyaset 11 Nisan 2024 | 70 Okunma Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! 09 Nisan 2024 | 550 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar