‘Kim çıkardı bu başkanlığı’, ‘ya hep ya hiç’in kötü sonucu

“Cumhur İttifakı” bir görüntüye dönüştü. MHP ile AKP “can derdine” düştü. Bahçeli, ittifakın ilk başındaki cicim aylarından sonra gördü ki MHP eriyecek, yüzde 5’lere...

“Cumhur İttifakı” bir görüntüye dönüştü. MHP ile AKP “can derdine” düştü. Bahçeli, ittifakın ilk başındaki cicim aylarından sonra gördü ki MHP eriyecek, yüzde 5’lere iniyor. Ve bunun sonucu olarak başkanlıkta kalamayacak, parti içinde varlıklarını sürdüren bu kez diğer muhaliflere partiyi teslim etmek durumunda kalacak. AKP’yi sıkıştıran çıkışlarla seçmenini partisine yönlendirme politikasına döndü.
Cumhur İttifakı’nın varlık nedeni, bırakın o ulvi-yüce demagojik söylemleri, MHP’nin seçim barajını aşma zorunluğu ve bunu ancak AKP ile ittifakla yapabileceği idi. AKP de yüzde 50 için MHP ittifakını garanti görüyordu.
İttifak çökmez seçim öncesi, ama iyi bir olasılıkla amaca ulaşamayacaklar. MHP Meclis’e girmiş olacak yüzde 5-6 oyla.. İttifakın adayı ise seçilememe olasılığıyla karşı karşıya.

***

AKP kimi yemedi ki MHP’yi yemeyecek. Kimi AKP’leştirmedi ki MHP’yi küçültmeyecek. Şimdi görüntünün temelinde can derdi var. RTE’nin yanında kim kaldı? AKP kendi içinden muhalefet ittifakını RTE’ye karşı lider bile üretti! Diğer elenenlerin böyle bir gücü ve geçmişi olmadığı için silindiler veya RTE onları lazım oldukları durumlarda bir seyirlik vitrine çıkartıyor. Bunlar arasında özgül ağırlığının sıfır olduğu belli olan politikacı da var. Sussa, ağırlığı artacak!

***

Yüzde 41’e gerileme: AKP’nin 7 Haziran 2015 seçim sonucuna gerilediğine, yüzde 41 ve altına düştüğüne ilişkin yoğun işaretler görülüyor. İlk aşama orası olursa, ikinci aşama yüzde 34’e doğru. Merdiven çıkışı ve inişi hikâyesini yaşayacağız. Kaçınılmaz. Ülkeyi çökerten, yoksullaştıran, hukuksuz, adaletsiz ve yasasız bırakan politikaların sonucudur bu. Doların iki yılda 3 TL’den 4.5 TL’yi nasıl aştığına bakın, ekonominin ve tek adam rejiminin yaptığı büyük tahribatı anlayın. Bunun bedeli olmayacak mı? Ama bugün ama gelecek yıl. Ağır bir bedel ödeyecekler.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar