Türkiye ‘bölgeyi sakinleştirecek’ politika uygulayabilir mi?

Prof. Dr. Bozkurt Güvenç Hocamdan bir destek mesajı geldi: “Türkiye daha sakin bir yerlere taşınamayacağına göre, akla en yakın gelen çözüm bölgeyi sakinleştirmek olabilir. Bu açıdan...

Prof. Dr. Bozkurt Güvenç Hocamdan bir destek mesajı geldi:
“Türkiye daha sakin bir yerlere taşınamayacağına göre, akla en yakın gelen çözüm bölgeyi sakinleştirmek olabilir. Bu açıdan, Türkiye-İran rekabeti yerine işbirliği akılcı seçimdir. Bu yalnız, büyük güçlerin at koşturmasına değil, İslamın tarihi Sünni - Şii ikilemine barışçı bir çözüm olabilir gibi görünüyor.”
“Yani (bu öneri) ciddiye alınmalı, ama siyasi bir çelişki var. Son İran Devrimi İslami görünüşü arkasında bilim-teknoloji ve demokrasiye yönelirken, bugünkü Türkiye Batılı, çağdaş görüntüsü arkasına gizlenmiş çağdışı bir İslama sığınıyor.”
“Ve de Batı dünyası, bağımsız bir Türkiye yerine sömürüye açık ve savaşa yatkın bir Türkiye’yi tercih eder görünüyor.. ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nde, iki ülke arasında yaratılacak Yeni Kürdistan, böl-yönet politikasının bir uzantısı olabilir. Müslümanlar birbirleriyle savaşmalı ki sömürüyü görmesinler...”
 
Ulusal çıkar
Üç gündür dile getirmeye çalıştığımı çok net özetlemiş Bozkurt Hoca. Teşekkür ederim.
Dünya devine karşı Türkiye, akıllı, ama ikinci ve üçüncü ülkelere karşı da düzgün ve dürüst politikalarla bölgeyi “sakinleştirebilir”.
Düne kadar Türkiye’yi yönetenler, Davutoğlu’nun “Oraları bizim Osmanlı’nın değil miydi?..” tezleri doğrultusunda, “hak iddia” eder bir pozisyon almıştı.
Cumhurbaşkanı da “Şam’da Emevi Camii’nde namaz kılacağız” biçiminde üst perdeden bu emelleri dillendirmişti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 181 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 156 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 2 - Zafer konuşmasının şifrelerinde yeni politikanın izleri 15 Nisan 2024 | 174 Okunma CHP’de yükselişin dinamikleri 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Bayram bayram yine mi siyaset 11 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar