Bu adam savaş çıkartacak, bir gelecek vizyonu

Tabii Trump’tan bahsediyorum. Bağımsız olamamış, birbirlerini yemek, öldürmek, boğazını kesmek, bombalarla öldürmekle yüzyıllarını geçirmiş ve sonunda yoksul ve Batı’nın...

Tabii Trump’tan bahsediyorum. Bağımsız olamamış, birbirlerini yemek, öldürmek, boğazını kesmek, bombalarla öldürmekle yüzyıllarını geçirmiş ve sonunda yoksul ve Batı’nın uşağı olarak kalmış İslam dünyasını, her fırsatta birbirine kırdırmanın sonu gelmeyecek gibi.
Şu Kudüs meselesine bakın.
ABD, mesela bölgenin iki önemli gücü Suudileri, Mısır’ı kanatları altına almasa ve onları bağlamasa, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklayabilir miydi?
Bu epey bir süredir Trump ile Amerikalı Yahudilerin pişirdikleri bir yemek. Ve vaat, taa seçim öncesi kampanyaya kadar gidiyor. Üstüne üstlük Yahudi bir damat... Amerika’nın güçlü adalet sisteminin ağlarını Trump üzerinde adım adım ördüğü bir zamanda..
Yemeği Suudilerle birlikte pişirdiler. Trump bölgeye satacağı birkaç yüz milyar dolarlık silah anlaşmasını imzalarken Suudi kılıçlarından kurulan tak’ın altından Arap dansözleri gibi kalça kıvırtarak mı geçiyordu?
Bu sadece silah satışı değildi. Aynı zamanda Suudilerin Kudüs’ü de ABD = İsrail’e satış anlaşmasıydı.
Silah almak bir ülke bağımlılığıdır. Pat diye kesiverirler teslimatı. Bunun için daha baştan eğilir poponu dönersin bu kadar büyük anlaşmayı yaparken.
O kadarcık mı? Sürekli savaş cehennemi
Hayır tabii ki.. Bu silahlar ve Kudüs teslimatı, aynı zamanda, Ortadoğu’yu sürekli bir savaş cehennemi içinde tutmaya yönelikti.
İran’a uzanan bir ateş yolu. Suudi - Trump ittifakı tam olarak şöyle: Washington - Riyad - Kudüs.
Trump, Obama’nın İran ile yaptığı nükleer silah anlaşmasını tanımadığını açıkladı. Cehennemin bu yeni komutanı, İran’a yeni amb...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 460 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 694 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar