İstanbul’u parçalayacak bir hayat projesi aranıyor...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul için projesi ne? Önceki yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu, İstanbul’un rantını İstanbul ve İstanbullular için harcayacağız, demişti. Fazlası yok....

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul için projesi ne? Önceki yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu, İstanbul’un rantını İstanbul ve İstanbullular için harcayacağız, demişti. Fazlası yok. Şüphesiz İstanbul rant üreten bir kent, bu rant iktidarın ve yandaşlarının cebine girerken (Kadir Topbaş, 50 yıl daha dine adasa kendini, İstanbul’un iki eli yakasındadır) bu rantı İstanbullular için harcamak doğal ve normaldir.
Fakat İstanbul’un rantını dağıtacağız söylemi, bu kent büyük rantlar üretmeye devam edecek anlamı taşır.
Gerçekçi olursak, İstanbul gibi bir kentte rant üretiminin kesilmesini beklemek doğru olmaz. Ama rant üretimini minimal düzeylere indirecek politikaları düşünmek gerekir. Önümüzdeki yerel seçimlerde, CHP’nin ve tabii ki Hayır Cephesi’nin görüşleri nedir?
 
Kent öldü
Ben kendi görüşümü yazayım: İstanbul’u parçalayıp dağıtacak her proje, bu kentin ve ülkenin yüksek çıkarlarına hizmet edecektir.
Önümde CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi’nin bir açıklaması duruyor. İstanbul, “Trafik Sıkışıklık Endeksi”ne göre, dünyada birinci sıralarda. Araç sürücüleri trafikte yüzde 58’lik bir gecikme yaşıyor, 30 dakikalık mesafeyi yüzde 109’luk bir gecikmeyle 62 dakikada gidiyor. Sonuç: İstanbul’da yaşayan bir sürücü fazladan 219 saatini trafikte geçirmek zorunda kalıyor! Bazıları için çok daha büyük bir zaman harcaması var.
Günde en az 1000 araç trafiğe çıkıyor, İstanbul trafiğine. Bu kentte 4 milyon kadar araç var. Sistem kente yüz binlerce araba pompalarken, durmadan çevre yolları, köprüler, denizaltı yolları vb. yapılıyor. Tüm bunların hepsine trilyonlar yatırılıyor.
 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar