Yeni parti ne olur?

Yeni bir parti hurafesi uçuruluyor birkaç gündür. Ciddiye alınmaması gerektiğinin son kanıtı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda “AK Parti içinde rahatsız olanlar var” diye yorum yapması...

Bana “Saray’daki kaynaklarıma göre” diye başlayıp yazı yazan ve Saray’ı bırakın, iktidara uzak veya yakın tek bir kaynağı olmayan köşe yazarlarının yazılarını andırıyor. Bilmelerine imkan var mı? Bolca temenni kulis şeklinde sunuluyor.

Sağda yeni bir parti kurup Erdoğan’ı devirme fikri epeydir bir sosyal medya muhalifi fantezisi. Türkiye’de partilerin aldığı oy oranlarına bakarak seçmenin çoğunluğunun sağcı olduğu inancına dayanıyor, ama bu da tartışmaya epey açık bir ön kabul. Zira seçmenin sağın ya da solun ne olduğunu, iki farklı çizginin ayrımının farkında olup olmadığı net değil.

Aksine, Türkiye’de belirleyici olan tek siyasi çizgi Erdoğan yanlısı ve karşıtı olmak. İktidara sahip olmak isteyen bütün siyasi hareketler pozisyonunu buna göre alıyor. O yüzden adına sol dediğimiz bir parti radikal sağcıları bünyesine almaktan çekinmiyor bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 183 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 299 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar