Yayınlanmayan basket maçını izlerken

Dün akşam spor salonunda koşarken göz ucuyla Portland Trail Blazers ve Golden State Warriors arasında oynanan Batı Konferansı finalinin ilk maçına bakıyordum. Bir yandan da aklımda Portland'da oynayan Enes Kanter vardı....

FETÖ’cü basketbolcu örgüte bağlılığı, militan çıkışlarıyla biliniyor. Onun yüzünden birçok basketbolsever Türkiye’de bu maçı izleyemedi; herhalde yayıncı kuruluş “terörist” propagandası yapmak istemedi kendince. Warriors maçı farklı kazandı, olur da Hürriyet falan haberi görmezse diye buraya ekleyeyim.
Enes Kanter’i düşündüm çünkü ABD’de giderek ünlenen bu sporcuyla uğraşmak devletin işine mi geliyor, yoksa FETÖ’yle mücadelenin uluslararası ayağına zarar mı veriyor? Kanter artık öyle kolay görmezden gelinecek bir oyuncu değil. Pek varlık gösteremediği New York Knicks’ten gönderildiğinde bittiğini düşünenler vardı, ama Portland ona iyi geldi. Dahası, FETÖ’ye olan bağlılığını hem kendisini parlatmak hem de örgütü aklamak adına çok iyi kullanıyor. Ya da, daha doğrusu, örgüt onu çok iyi kullanıyor. 
Bir süre önce ortaya attığı “Öldürülmekten korktuğum için Londra’ya gitmiyorum” yalanının epey alıcısı olmuştu. Son günlerde Ramazan’ın başlamasıyla birlikte Enes Kanter’in oruçlu maça çıkmasına dair sempatik haberler çıkıyor, hatta Washington Post’un görüş sayfalarına bizzat kendi imzasıyla yazı bile yazdı bu konuda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar