X Kuşağı'nın ilk ölümü

Elizabeth Wurtzel önceki gün öldü ve büyük ihtimalle kim olduğunu bilmiyorsunuz. Sadece İstanbul'un kültür-sanat çevrelerinde değil, New Yorklu günümüz gençleri arasında bile 52 yaşında ölen bu kadının kim olduğunu hatırlayacak biri bulmak zor olabilir.

Oysa, öyle böyle değil, 90'ların ortasında yazın dünyasına fırtına gibi girmiş, hepimizin aklını başından almıştı. Hepimizin dediğim benim kuşağım tabii ki, zira Wurtzel benim de ucundan mensubu olduğum X Kuşağı'nın tam anlamıyla sözcüsüydü. Bunalımları, sözünü esirgemezliği, saldırganlığı, şeffaflığı, hal ve tavırlarıyla.Ayşe Arman'ın teşhirciliğiyle Perihan Mağden'in arızalığını ve gözlem yeteneğini birleştirin, üzerine bir de Harvard diploması ekleyin, belki biraz Wurtzel'in robot resmi şekillenebilir. 1994'te yazdığı "Prozac Toplumu" kitabı birkaç sene içinde İletişim tarafından Türkçe yayımlanmış, o zamanın Pazar eklerinde kitap ve kitaba konu olan ilaç hakkında yazılar çıkmaya başlamıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 284 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar