Türk medyasının ilk #MeToo ifşası

Amerika’daki #MeToo hareketinin ardından bir yazı yazdım. Türk basınının efsane bir kaleminin evine gelen genç kadınları nasıl ellemeye çalıştığını...

Amerika’daki #MeToo hareketinin ardından bir yazı yazdım. Türk basınının efsane bir kaleminin evine gelen genç kadınları nasıl ellemeye çalıştığını, bu kadınların kendilerini evin dışına zor attıklarını, yıllardır bunların medyada konuşulduğundan bahsettim. Şeytan gör dedi, ben de kendimi tutamadım.

Ama asıl öfkem bütün bu hikayelerin meyhane sofrasında bir anekdota dönüştürülmesi, zaman zaman benim de dinleyip güldüğüm komik anılar olarak anlatılmasınaydı.

Satır arasında bir de bir gazetecinin evine çağırdığı genç kadının üzerine yürüyerek “Benimle bir serüvene var mısın?­” diye taciz etmesine değindim. Kimsenin dikkatini çekmedi. Ertesi gün olayı daha ayrıntılı yazmak için tacize uğrayan o kadınla konuştum. “Boş ver,” dedi. “Bizim ülkemizde kadını suçlarlar, ‘Kuyruk sallamış,’ derler.”. Böylece belki de Türk medyasının ilk #MeToo hareketi başlamadan bitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar