Türk erkekleri

Zerrin Özer bu açıklamaları dikkat çekmek için mi yaptı, yoksa aslında Türkiye'nin cinselliği algılayışı ve yaşayışı hakkında bir tartışma mı başlatmaya...

Zerrin Özer bu açıklamaları dikkat çekmek için mi yaptı, yoksa aslında Türkiye'nin cinselliği algılayışı ve yaşayışı hakkında bir tartışma mı başlatmaya çalışıyor. Ben ikinci şıkkı tercih etmek istiyorum. Elimizde Zerrin Özer'in "Türk erkeklerinin yarısı biseksüel" sözlerini doğrulayacak istatistiksel bir veri yok, bu konuda yapılmış ciddi bir akademik araştırma da. En fazla anekdotlara dayalı bir gözlem olduğu söylenebilir.

Özer’in sözleri özellikle “erkek basın” tarafından karikatürize ediliyor ya da bitik bir şarkıcının dikkat çekme numaraları muamelesi yapılıyor. Halbuki tam da erkek cinselliğini tartışmak için bir bahane. Bugüne kadar halının altına süpürdüğümüz gerçekleri birazcık tartışmaya başlasak gerçeklerden korkacağız sanki. Bu yüzden de magazin gündemi deyip geçiştirmek hepimizin işine geliyor.

Zerrin Özer’in anlamadığı, anlatamadığı aslında Türk erkeklerinin yarısının biseksüel olduğu değil. Bastırılmış cinselliğin, seksin mutlak bir tabu olarak sürekli gizlenmesinin, açıkça konuşulmamasının yarattığı kafa karışıklığı. Kişinin kendisini biseksüel diye tanımlaması belli bir kabul ve cinsel kimliğin bilinciyle ilgili; halbuki Türkiye’de böyle bir durumdan söz edilemez. Aksine, baskıdan doğan açlık ve kafa karışıklığı söz konusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar