Trump'ın virüse yakalanması hakkında şu ana kadar neler biliyoruz

Virüse nasıl yakalandı? Çarşamba gecesi ABD Başkanı Donald Trump’ın baş danışmanı Hope Hicks hastalandı. Hicks en yakın çalıştığı danışmanlardan biri, Salı geceki televizyon tartışmasında da Trump’ın yanındaydı, ardından uçağa da bindi.

Virüse nasıl yakalandı?

Çarşamba gecesi ABD Başkanı Donald Trump’ın baş danışmanı Hope Hicks hastalandı. Hicks en yakın çalıştığı danışmanlardan biri, Salı geceki televizyon tartışmasında da Trump’ın yanındaydı, ardından uçağa da bindi. Hicks hastalık belirtileri göstermesinin ardından izole edildi, ancak Perşembe gecesi Trump ve eşi Melania’nın da COVID-19 testi pozitif çıktı. Trump gelişmeyi Twitter'dan Washington D.C. saatiyle 00:57'de duyurdu.

Aslında Bloomberg ajansı bombayı patlamasa belki de sonucu bilmeyecektik. Zira önce Hicks'in pozitif olduğunu ajans duyurdu, ardından Donald Trump da kendisine en yakın gazeteci Sean Hannity'nin Fox News'daki programında test yaptırdığını ve sonucu beklediğini açıkladı gece.

Beyaz Saray’daki ilk pozitif vaka değil bu. Daha önce de Trump’ın yemeğini servis eden özel valet’si, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in basın sözcüsü, gizli servis üyeleri de virüse yakalanmıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar