Trump'ın medyası

Amerikan medyası, başrolünde Başkan Donald Trump’ın olduğu yepyeni bir skandalla sarsılıyor. Ama skandaldan daha da önemlisi soğanın kabuğunu soydukça içinde Beyaz Saray, iş dünyası ve medyanın da...

Amerikan medyası, başrolünde Başkan Donald Trump’ın olduğu yepyeni bir skandalla sarsılıyor. Ama skandaldan daha da önemlisi soğanın kabuğunu soydukça içinde Beyaz Saray, iş dünyası ve medyanın da yer aldığı bir havuz düzeninin ABD’de kurulduğunun ortaya çıkması. Evet, Trump kendi iktidar medyasını oluşturmak için kolları sıvadı.

Skandal geçtiğimiz günlerde MSNBC’de sabahları ekrana gelen “Morning Joe” programının sunucuları Joe Scarborough ve Mika Brzezinski’nin Başkan’ın tweet saldırısının hedefi olmasıyla başladı. Tweet’te dile getirilen iddiaya göre ikili haklarında National Enquirer Gazetesi’nde aşk yaşadıklarına dair bir haber çıkmaması için bizzat Başkan’dan yardım istemiş, Trump ise reddetmişti. Sunucu Scarborough bu iddiayı yalanlarken birçok kaynak eteğindeki taşları döktü.

İki sunucu hakikaten de aşk yaşıyor. Ekrandaki birliktelikleri ikisi de başkalarıyla evliyken özel hayatlarına taşındı. Aylar önce National Enquirer’ın bu ilişkiyi patlatacağını da hakikaten haber alıyorlar. Ama iş burada bitmiyor. Beyaz Saray’dan bir ekip, gazetenin haklarında bir karalama kampanyası başlatacağını, bizzat Başkan’ı arayıp yalvarmazlarsa haberlerin ardı arkasının kesilmeyeceğini fısıldıyor. Bunun üzerine Scarborough ne olup bittiğini öğrenmek için yakın arkadaşı, damat ve başdanışman Jared Kushner’la mesajlaşıyor. Damadın tavsiyesi, yaptıkları negatif yayınlardan dolayı Trump’tan özür dilemeleri, bu sayede haberin engellenebileceği.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar