Sosyal demokratlar için son şans

Hangi araştırma kuruluşu nasıl manipülatif bir anket yayınlayacak bilmiyorum ama yaklaşan yerel seçimlerle ilgili kimi göstergeler asıl mücadele alanının Ankara olacağına işaret ediyor. Mansur Yavaş bir sosyal...

Hangi araştırma kuruluşu nasıl manipülatif bir anket yayınlayacak bilmiyorum ama yaklaşan yerel seçimlerle ilgili kimi göstergeler asıl mücadele alanının Ankara olacağına işaret ediyor. Mansur Yavaş bir sosyal medya umudu mu, yoksa seçmende gerçekten karşılığı var mı göreceğiz.

Kesin olan şu: Muhalefet kazanırsa muhalefete rağmen kazanmış olacak. Anadolu’da bir-iki başka şehirde sürpriz olursa seçmen muhalefeti beğendiği için değil, iktidara mesaj yollamak için tercihini değiştirmiş olacak. Aynı seçmen kısa sürede pişman da olabilir.

Ben en çok CHP’nin kaybetme ihtimali olan ilçeleri takip etmek istiyorum. Geçen seçimde Kaş’ı nasıl kaybettiyse CHP bu seçimde de bir-iki sürpriz kayıp olabilir.

ŞİŞLİ VE ADALAR SORUNU

Özellikle İstanbul’un Şişli ve Adalar’ın el değiştirmesi kimseyi şaşırtmamalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar