Sonunda herkes Türkiye’nin dediği yere geliyor. Konu saatlerse

Pazar sabahı uyandığım bir türlü kendimi toparlayamadım. Meğerse ABD’de de yaz saati uygulamasına geçilmiş. Günümüzde saatleri ileri geri almak için özel bir çaba sarf etmemiz gerekmiyor, kullandığımız elektronik aygıtlar bunu bizim için yapıyor...

Tam da bu yüzden eskinin aksine saatlerin ne zaman yeniden ayarlanacağına dair haberleri de kolaylıkta görmezden gelebiliyorum. Evdeki fırının saatiyle telefonum farklılık gösterince anladım yaz saatine geçildiğini.

Kalıcı yaz saatine geçen Türkiye’nin böyle bir derdi yok. Ama bu tartışmayı bitirdiğimiz, bu konuyu hiç dert etmediğimiz anlamına da gelmiyor elbette. Epeydir neredeyse laik-İslamcı çatışması gibi toplumu kutuplaştıran bir konu yaz saati.

Bir tarafın yaptığını körü körüne destekleyenlerle yerenler dışında kimi argümanlar da var. Çocukların sabahın kör karanlığında uyanıp okula gitmelerinden şikayetçi kalıcı yaz saati uygulamasına karşı çıkanlar. Öte yandan, hava daha geç kararıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar