Solcu Asena tutmadı

Doğruya doğru, seçim sürecinde beni en şaşırtan lider Meral Akşener oldu. Susurluk yıllarında aklımda "faşist teyze" olarak kalan Akşener adeta bir solcu politikacı gibi konuşuyor, yürüttüğü...

Doğruya doğru, seçim sürecinde beni en şaşırtan lider Meral Akşener oldu. Susurluk yıllarında aklımda "faşist teyze" olarak kalan Akşener adeta bir solcu politikacı gibi konuşuyor, yürüttüğü fazlasıyla Amerikalı kampanyayla CHP'nin çoktandır boşalttığı bir alana oynuyordu. CHP kendini merkez sağa konumlandırırken İYİ Parti de ortanın soluna yerleşiyordu. Fatih Altaylı'ya konuk olduktan sonra Meral Akşener hakkında "Acaba solcu mu" diye yazdım.

Bunun büyük bir stratejik hata olduğu sandık sonuçlarından anlaşıldı. Daha yeni kurulan partisinin aldığı oy oranına rağmen Akşener bu seçimin en büyük mağlubu: Seçmene ikinci bir sol parti seçeneği sundu ve kaybetti.

Dün, MHP tabanından önemli isimlere partinin nasıl kan kaybetmediğini sordum. En önemli faktörün MHP’nin tabana Başbuğ’dan emanet olduğunu ve her fırsatta sahip çıkacaklarını söyledi. İYİ Parti’ye MHP’den büyük bir milletvekili göçü olmaması aslında MHP’nin oy oranı konusunda da fikir vermeliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar