Sadece bir belediye seçimi değil

Selahattin Demirtaş hapse girdiğinden beri kendi partisi ona yeteri kadar sahip çıkmıyormuş gibi bir hava vardı.

 Hatırlarsınız, tanıtım video’sunda partiye en büyük başarıyı getirmiş Demirtaş’a şöyle bir yer verilmişti. Cumhurbaşkanlığı yarışında Selahattin Demirtaş parladığında, HDP ilk kez kendisi için rekor sayılabilecek bir oy oranına ulaştığında da adeta “içeriden” sabote edilmişti. Haziran ve Kasım seçimleri arasında neler değiştiği, PKK’nın nasıl yeniden ilkel silah yöntemlerine başvurduğunu unutmayalım.

Şimdi ilk kez Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan arasındaki görünmez rekabet su yüzeyine çıktı. Hapisteki iki erkeğin ego’sunun yarışması da denebilir, Kürt siyasetinde liderlik ve miras yarışının kızıştığı da söylenebilir. Hakikaten dedikodular gerçek mi, diye insan merak ediyor.Hakikaten Demirtaş’tan haz etmiyor mu İmralı?

68’de esen isyan rüzgarlarından etkilenip kendisine etnik köken siyaseti üzerinden yol çizen Öcalan’ın kendisini Kürtlerin doğal lideri görmesi anlaşılabilir. Benzer şekilde liderlik makamının kalıcı olmadığı, zamanla başka isimlerin de hareket içinde parlayabileceği, eskilerin yerini alabilmeleri de mümkün. Tanık olduğumuz böylesi bir kuşaklararası rekabet mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar