Radikal dinci örgüt

Meğerse FETÖ el konulan varlıklarından bir kısmını 2015 yılında Belçika'da bir şirketin üzerine geçirmiş. Kapatılan Zaman Gazetesi ve binası da bu şirket bünyesinde olduğundan şimdi...

Meğerse FETÖ el konulan varlıklarından bir kısmını 2015 yılında Belçika'da bir şirketin üzerine geçirmiş. Kapatılan Zaman Gazetesi ve binası da bu şirket bünyesinde olduğundan şimdi Türkiye'den yüksek miktarda bir tazminat talep ediliyor. Hukuku alenen çiğneyen bir gizli örgütün alicengiz oyunlarıyla uluslararası hukukta hak araması ironik değil mi? Dünya Gazetesi'nin ortaya çıkardığı bilgilere göre şirketin sahipleri Türk; FETÖ yaklaşan tehlikeyi görünce böyle bir hamle yapmış.

Şimdi Türkiye bir de haklı olduğu davada Belçika’yı düştüğü tuzağa karşı uyarmak için enerji harcayacak ve büyük ihtimalle çok uzun bir süreç başlayacak.

Türkiye’deki iç siyasetin dinamiklerini bilmeyen bir Batılı ister istemez sadece önündeki belgeye bakacak. Kâğıt üzerinde resmi ve hukuki görünüyorsa FETÖ kendisine avantaj sağlayacak.

PAZARLAMA ZAYIF

Daha önce de defalarca yazdığım gibi içeride FETÖ’yle mücadelede epey yol alınsa da dış dünyaya bu haklı kavganın “pazarlaması” iyi yapılmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar