Osman Kavala’yı tutuklamanın anlamı

Türkiye’de kimi sözcüklerin çağrışımı üzerine sağ-sol demeden genele yayılan büyük bir uzlaşma var: ABD, Soros, sivil toplumculuk hemen her zaman ajan, komplo, CIA’yla eşleştiriliyor. Bir...

Türkiye’de kimi sözcüklerin çağrışımı üzerine sağ-sol demeden genele yayılan büyük bir uzlaşma var: ABD, Soros, sivil toplumculuk hemen her zaman ajan, komplo, CIA’yla eşleştiriliyor. Bir şekilde yolunuz Osman Kavala gibi ABD’yle, Soros’la falan kesişirse tam olarak ne yaptığınıza ya da kim olduğunuza bakılmadan ithamlar otomatik olarak atfediliyor.

Her iddiasına girerim, bir süre sonra hata olduğu fark edilip salınınca ortaya çıkacaktır ki Osman Kavala’nın tutuklanmasına neden faaliyetleri değil. Aksine özellikle sağ-ulusalcı kesimin ona yönelik paranoyası ve şahsına yüklenilen türlü anlamlar.

Kavala kendisine atfedilen birtakım gizemli efsanelerle anılıyor, bu efsaneler de kulaktan kulağa dolanınca bire bin katılarak hayali bir tehdit oluşuyor. Osman Kavala böyle icat edilen bir korku.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar