Oscar tokadı: Ne oldu, işin aslı ne?

Habertürk Gazetesi Yazarı Oray Eğin'in bugünkü (28.03.2022)''Oscar tokadı: Ne oldu, işin aslı ne?'' başlıklı yazısı.

Will Smith’in kariyeri Philadelphia’da kavgaya karıştıktan sonra annesi tarafından Bel Air’e terbiye edilmek üzere yollanılan bir genci oynadığı diziyle başladı. Şimdi aynı kariyer Hollywood’da Dolby Theater’da attığı bir tokat yüzünden, aldığı ilk Oscar’dan sonra bitecek mi? Oscar töreni biter bitmez Smith’in en iyi erkek oyuncu ödülünün elinden alınabileceği konuşuluyor. 2017’de #MeToo dalgasının ışığında tüzüğünde birtakım güncellemeler yapan Akademi’nin belli davranış kuralları var. Sahnede bir vandal gibi ülkenin en sevilen komedyenlerinden birine okkalı bir tokat atıp ardından da canlı yayında küfürler savurmak bu kurallara aykırı.

Bu hafta Amerikan basınında Will Smith hakkında yüzlerce yazı çıkacak. Siyahların siyahlara uyguladığı şiddetin ne boyuta geldiğini söyleyenler de olacak, aktörlerin profesyonelliğini korumaları gerektiğinden bahsedenler de. Kamuoyu şimdiden ikiye bölünmüş durumda zaten: “Bir erkek karısını korumalı bu yüzden her yol mûbahtır,” veya “Her ne şartta olursa olsun hiç kimse şiddete başvurmamalı.”

HÜSUMET ESKİ

Komedyen Chris Rock aslında Smith ailesine takıntılı. Oscar’ları sunduğu sene Will Smith korkunç “Concussion” performansı ve çakma Nijeryalı aksanıyla aday gösterilmemişti. Eşi Jada Pinkett-Smith de töreni boykot edeceklerini açıklamıştı. Chris Rock da bunun üzerine sahneden “Smith’lerin boykotu benim Rihanna’nın iç çamaşırına girmeyi boykot etmeme benziyor,” demişti. “İkisine de davetli değiliz.” Üzerinden birkaç sene geçtikten sonra dün gece Chris Rock’ı sahnede görünce ön sıradaki Smith çiftine laf atacağını tahmin etmiştim. Hiç kimsenin kestiremediği Will Smith’in bu laf üzerine sahneye fırlayıp onu tokatlayacağıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar