Olay... olay…

Olay TV’nin bu kadar çabuk kapanmasındaki kriz HDP’nin meclis grup toplantısının tamamının yayınlanmasıymış. Türkiye’nin ikinci büyük muhalefet partisi sonuçta. Ama başka kanalların neden yayınlamadığının üzerinde de düşünmeliydi Olay TV yöneticileri bu işe kalkışmadan önce.

Cavit Çağlar’la NTV’yi kurduğu yıllarda çalışanlar patronluğu öve öve bitiremezler. Onunla çalışmadım ama şahsen tanıyorum, birkaç kere uzun uzun sohbet etmişliğim oldu. Bana hiç patronmuş gibi gelmedi; insanın suratına her şeyi söyleyip her türlü espriyi yapabileceği yakın bir arkadaşıymış gibi bir hali var daha çok. O yüzden belki NTV yılları hakkında söylenenlerde de haklılık payı vardır.

Çağlar aniden medyaya dönüp Bursa’daki Olay TV kanalını İstanbul’a taşımaya karar verdiğinde de en çok gazeteciler adına sevindim. Ama neden durup dururken medya işine girdiğine bir türlü anlam veremedim. Zira basın özgürlüğü adına girişimciliğe davet çıkaracak günlerden geçmiyoruz, dahası elini sallasan haber kanalına çarpıyor.

Anladığım kadarıyla bu kanal, yeni çıkmaya başlayacak bir gazete, medyaya dijital platformla girmeye hazırlanan zengin bir başka yeni patron ve Olay TV örneği CHP’nin yerel seçim başarısının getirdiği bir beklentinin ilk adımlarıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 284 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar