Nerede o eski bayramlar

Bir dönem Basın İlan Kurumu’nun genel müdürlüğünü yapan (şimdi de Habertürk’te yazan) Mehmet Atalay, epey bir zaman önce eskiden olduğu gibi bayram gazetesi çıkarmak için girişimde bulunmuş...

Bir dönem Basın İlan Kurumu’nun genel müdürlüğünü yapan (şimdi de Habertürk’te yazan) Mehmet Atalay, epey bir zaman önce eskiden olduğu gibi bayram gazetesi çıkarmak için girişimde bulunmuş, medya patronlarıyla görüşmüştü.

Evet, bu bir “bayram gazetesi” yazısıdır. Tıpkı “Antalya’da aynı anda hem kış hem yaz yaşanıyor” gibi Türk basınının olmazsa olmazıdır. Kimi köşe yazarları her bayram eski bir basın geleneği olan bayram gazetesinden bahseder, birkaç kuşak öncesinden gelenler de “Nerede o eski bayramlar”ı işler.

İzne çıkmayan köşe yazarları için bu gibi yazılar birkaç gün işten kaytarma anlamına gelir, ama pek çok gazeteci haksız değil bayramı boş geçirme isteğinde. Dijital teknolojilerin gelişmesiyle gazete okunma ölçütü değişti, ama eski kriterle bakıldığında bayramlarda tiraj epey düşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar