Mr. Biden'ı gören var mı: Seçim yolundan notlar-3

Joe Biden son iki haftayı evinden pek çıkmadan geçirdi. Hadi ilk hafta bahanesi televizyon tartışmasına hazırlanmaktı, dört-beş gün ortadan kayboldu ve ezber yaptı. Buna rağmen ekrandaki performansı vasattı.

Miami

Joe Biden son iki haftayı evinden pek çıkmadan geçirdi. Hadi ilk hafta bahanesi televizyon tartışmasına hazırlanmaktı, dört-beş gün ortadan kayboldu ve ezber yaptı. Buna rağmen ekrandaki performansı vasattı. Seçimin son dönemecine girildiğinde de ilk mitingini yaşadığı Delaware’de yaptı. Washington, D.C. ve New York arasında sıkışmış bu eyalet hiç kimsenin ihtiyaç molası için bile durmadığı, yaşayan herkesin de bir an önce kurtulmayı hayal ettiği unutulmuş bir yer. Seçimler için herhangi bir önemi yok, siyasete bir etkisi de yok. Kim bilir, belki de bu eyaletin tek varlık nedeni Türk zenginlerinin teknelerini kaydettirmelerine imkan tanımasıdır. Burada miting yapmanın hiç kimseye faydası yok.

Pennsylvania doğumlu Biden zamanında bu eyalete taşınmış, bir daha da çıkamaz oldu. Televizyon tartışmasından sonra da halka evine yakın bir yerden seslendi. Önceki gün Pennsylvania’da son dakikada miting düzenlediği haberi geldi; meğerse Delaware sınırıymış gittiği yer. Biden bu seçim döneminde bir gece bile başka bir şehirde uyumadı, uzun yolculuğa çıkmadı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 307 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 282 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar