Liberalleri özlüyorum

 TÜRK liberali orijinal değildir, Batı’da gördüğünü aynen kendi ülkesine adapte etmek ister. Uysa da uymasa da kafasındaki şablona göre bir şey uydurur, sonra da ona inanmaya başlar. - Türk liberali sabit...

 TÜRK liberali orijinal değildir, Batı’da gördüğünü aynen kendi ülkesine adapte etmek ister. Uysa da uymasa da kafasındaki şablona göre bir şey uydurur, sonra da ona inanmaya başlar.

- Türk liberali sabit fikirli ve dar görüşlüdür. Bütün söylemi birkaç kalıp cümleden ibarettir. Televizyona çıkar sürekli askeri vesayetten bahseder, liberal ekonominin nimetlerinden dem vurur ve tarım toplumuna nefret kusar.

- Türk liberalinin ezberletilmiş düşmanları bulunur, yaptığı düşmanlık ise bir süre sonra karikatürize olur. Atatürk, Cumhuriyet değerleri, laiklik klişeleşmiş cümlelerle saldırdığı değerlerdir, bunun aydın olmanın bir zorunluluğu olduğuna inanır.

- Türk liberalinin var olabilmek için başkasının mağduriyetinden pay kapması zorunludur. Dönemine göre Kürt meselesi, Ermeni soykırımı iddiaları, başörtüsü estetize edilmiş toplumsal infial konularıdır, hangi dava prim yaparsa liberal onu sahiplenir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar