Kemal Bey ne yapar?

Siyasi partilerde çokseslilik görünürde olumlu bir demokratik teamül, ama CHP özelinde daha çok kafa karışıklığına tekabül ediyor. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali, CHP ve SP'nin onu...

Siyasi partilerde çokseslilik görünürde olumlu bir demokratik teamül, ama CHP özelinde daha çok kafa karışıklığına tekabül ediyor. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali, CHP ve SP'nin onu çatı adayı yapma projesi parti içinde de bölünmelere yol açmışa benziyor. Partinin bazı yöneticileri Abdullah Gül'e net bir şekilde, üstelik kamuoyu önünde karşı çıkıyor. Öte yandan, Gül kapısını açık bırakan partililer de var.

CHP’nin DNA’sıyla oynanıp açılım adı altında yeni isimlerin getirilmesinin böylesi bir kaosun kapısını aralaması kaçınılmazdı.

Hangisi gerçek CHP? Ya da böyle bir sorunun artık anlamı bile kalmadı mı?

Doğrusu, bu aşamada milletvekillerinin ve hatta parti yöneticilerinin söylediklerinin pek bir kıymeti de yok. İttifak ve cumhurbaşkanı adaylığı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verildi parti meclisi tarafından.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 299 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar