"Kadının beyanı esastır" ne demek

Bu noktada özellikle gazetecilerin yapması gereken her söylenene körü körüne inanmak değil, her iddiada olduğu gibi bu ifşaları da sonuna kadar sorgulamak. “Kadının beyanı esastır,” sorgusuz bir kabul değil, ciddi bir iddianın araştırılması için bir çıkış noktası olmalı.

Nasıl tanıştığımızı hatırlamıyorum, ama İstanbul’da medya-iş dünyası-sanat-akademi herkesin birbirini tanıdığı küçük bir dünya ve bir şekilde hepimizin yolu kesişiyor. Gazeteciliğin de en az yüzde 50’si ilişki kurmak, o ilişkileri gerektiğinde kullanmak. O yüzden tanıştıktan sonra muhabbetin ilerlemesi, zaman zaman görüşmek, arada sırada telefonlaşmak biraz da bu işin parçası. Aynı zamanda sempatik de biri, muhabbeti hoş; her seferinde bir başkasına anında aktarılacak bir tespiti ya da esprisi oluyor. Onunla dostluk kurmaktan memnunum. Ama o bu dostluktan tam olarak ne anlıyor, hala emin değilim.

“Görüşelim,” diye telefonlaştığımızda “Bu akşam bir kanala çıkıyorum, çıkışında görüşebiliriz,” diyor mesela. Elinde tuzlukla hangi televizyon programına çağrılsa gidiyordu bir aralar, ama bu programlar da genelde gece yarıları bitiyor. O saatten sonra mı görüşeceğiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar