İki bin dolarlık seçim

COVID-19 yardım paketinden her Amerikalıya 600 dolar karşılıksız dağıtılacak. Daha önce de bin 200 dolar dağıtılmıştı. İkinci pakette uzun pazarlıklar sonucu 600 dolarda anlaşıldı, ama başta Donald Trump itiraz etti rakama ve iki bin dolar önerisini ortaya attı.

Seçimlere katılım oranının genelde düşük olduğu ABD’de rekor Kasım ayındaki başkanlık seçiminde kırıldı. Çünkü seçmen dört sene daha Donald Trump tehlikesine karşı korkutuldu, pek çok kişinin birleşik ortak mücadele edebileceği bir düşman gördüler onda, ölüm kalım meselesi olduğunu anlayıp sandığa gittiler. Olağanüstü bir seçimdi, bir daha da aynı katılım olur mu bilinmez.

Peki ya sadece iki koltuğun ikinci tura kaldığı bir Senato seçimi? Normal şartlarda kimsenin ilgisini çekmezdi. Ama dün gece bu ezber de yerle bir oldu, Georgia eyaletindeki Senato seçimi için dört buçuk milyon kişi oy kullandı. Dünyaya demokrasi pazarlayan ABD şimdi ilk kez toplumun bir kısmının en temel siyasi katılımını kutluyor.

Georgia’daki ikinci tur seçimi sadece ABD’de insanlar oy kullandığı için önemli değil. Dünyanın gözü iki senatörde, çünkü bu seçimin akıbeti Joe Biden’ın başkanlığının akıbetini belirleyecek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar