Herkesin nefret ettiği o bakan

Amerika'nın eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın dünyadaki otoriterleşme tehlikesine dikkat çeken "Fascism: A Warning" kitabı bu hafta yayımlanacak. Önceki gün NRP'de "Fresh Air" programında konuştu. Kitapta...

Amerika'nın eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın dünyadaki otoriterleşme tehlikesine dikkat çeken "Fascism: A Warning" kitabı bu hafta yayımlanacak.

Önceki gün NRP'de "Fresh Air" programında konuştu. Kitapta Türkiye'den de bahsediyor, özellikle 2003 yılında konferans vermek için geldiği İstanbul'da başından geçen bir olayı anlatıyor.

Eski bakan konuşmasını yapıyor, daha sonra soru-cevap faslı başlıyor. İzleyicilerden biri, kadınların başörtüsü hakkında ne düşündüğünü soruyor. Salonda hem başörtülü hem de başı açık kadınlar var.

“Yanıtı çok basit, kadının kendi tercihidir” diyor eski bakan.

Ancak salonda hiç kimsenin bu yanıttan memnun olmadığını, hatta başörtülülerin de başı açıkların da kendisinden nefret ettiğini anlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar