Herkes gaza gelmeye hazır

Türkiye'de hayatını sosyal medya başında geçiren azımsanmayacak bir kesimin vaktini ve enerjisini toplumsal trollerle harcamasına her seferinde şaşkınlık geçiriyorum. Asansör fetvası veren din adamı meselesi tam...

Türkiye'de hayatını sosyal medya başında geçiren azımsanmayacak bir kesimin vaktini ve enerjisini toplumsal trollerle harcamasına her seferinde şaşkınlık geçiriyorum.

Asansör fetvası veren din adamı meselesi tam bitmişti ki Nişantaşı'nda sivilleri öldüreceğinden söz eden televizyon sunucusu çıktı. Kim bu adam, hangi televizyonda konuşur, etkisi ve erişim alanı nedir?

Trolün amacı dikkat çekmek zaten, Türkiye’nin sözde aydınlık insanları her seferinde bu tuzağa düşerek birtakım marjinal karakterlere istedikleri şöhreti ulaştırıyor. Bu oyunda reklamın iyisi kötüsü olmadığından ilgi arsızları da düzenden nasıl faydalanacaklarını iyi biliyor.

Dün milyonlarca kişi onun adını öğrendi, görüntüsünü paylaştı, kınarmış gibi gözükse de aslında ona 15 dakikalık şöhreti armağan etti.

Halbuki görmezden gelmek en büyük ceza değil mi? Zaten meczupların asıl amacı kendilerinden söz ettirmek ve gündeme hâkim olmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar