Her yerde muhalefet sorunu

Trump dönemi Beyaz Saray'ın ilk aylarını anlatan, bu sene başında yayımlandığında epey fırtına koparan Michael Wolff'un "Fire and Fury" kitabını yeni bitirdim. Bir casus romanı gibi heyecanla akıyor, her...

Trump dönemi Beyaz Saray'ın ilk aylarını anlatan, bu sene başında yayımlandığında epey fırtına koparan Michael Wolff'un "Fire and Fury" kitabını yeni bitirdim. Bir casus romanı gibi heyecanla akıyor, her sayfasından dedikodu ve "Bu kadar da olmaz ki" tepkisi vereceğiniz olaylar fışkırıyor. Ama bir süre sonra da sıkıyor. Çünkü kitap kendisini tekrar ediyor. Ana mesajı şu: "Donald Trump kendini bilmez bir beceriksiz." İyi de bunu bilmiyor muyuz zaten?

Wolff gerçeği provokasyon uğruna eğip bükmeye meyilli, ayrıntılara saplanmaktan, mutlak doğruluktan yana değil. Doğrusu mesleki standartlarıyla Türk gazetecilerini andırıyor.

SON GÜLEN TRUMP

Tıpkı Türk gazetecileri besleyenler gibi ona bu kadar “içeriden” bilgiyi birinin verdiğini anlamak mümkün: Bir dönem Trump’ın beyni olarak görev yapan ve hatta gölge başkan olduğu söylenen Steve Bannon. O söylemiş, Wolff bir sekreter gibi not almış. Kitabın hemen her yerinde Bannon’ın keskin zekâsı, stratejisi anlatılıyor, sürekli övülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar