Hayaller üçüncü Obama dönemi

Amerikalı için hayaller Barack Obama, gerçekler Joe Biden. Dün Philadelphia'da eski Başkan Obama'nın eski bir Amerikan geleneği olan arabalı sinemaya benzer mitingini izlerken Biden'la ilişkisinin nasıl değiştiğini düşündüm.

Amerikalı için hayaller Barack Obama, gerçekler Joe Biden. Dün Philadelphia’da eski Başkan Obama’nın eski bir Amerikan geleneği olan arabalı sinemaya benzer mitingini izlerken Biden’la ilişkisinin nasıl değiştiğini düşündüm. Obama’nın sekiz senelik görevi sırasında altın değerinde mirası var: Osama bin Laden’in öldürülmesi, sağlık sigortası, evlilik eşitliği. Değişime inanalım, sloganıyla seçildi ve yapabildiği ölçüde Amerika’yı dönüştürdü.

Biden bu sekiz senede daha çok fotoğraf karesinde yılık yılık gülümseyen, ailenin idare edilesi amcası rolündeydi. En parlak beyinlerin yanında biraz eğreti durduğunu kendisi de biliyordu. Obama dün mitingde Biden’ı o kadar çok övdü ki, bir ara söylediklerine acaba kendisi de inanıyor mu diye aklımdan geçti. Ama Obama’nın ustalığı hayal satması, zaten kendi sloganı da “Umut”tu seçilirken. Şimdi tılsımını Joe Biden üzerinde deniyor, tutup tutmayacağını göreceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar