Günün anlam ve önemi

Herhangi bir arama motoruna "Nasıl darbe yapılır" diye sorulsa aşağı yukarı alınacak yanıtlar bellidir. Devlet televizyonunu ele geçirmek, otoyolları, havalimanlarını kapatmak gibi adımlar bizde de Venezuela'da da darbecilerin ilk aklına gelendir.

Yine darbelerin bir dış destek olmadan başarıya ulaşamayacağı da hemen herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Ancak darbelerin gerçekten başarılı olmasının en sağlam dayanağı elitlerin desteğidir. İş dünyası, medya, siyasiler destek vermediği sürece arkasında dış destek de olsa havalimanı da kapansa darbe başarılı olamaz.

Üç sene önce hükümete, Erdoğan'a muhalif birçok gazeteci daha rüzgarın nereye eseceğine bile bakmadan darbe girişimine ilkesel bazda karşı çıktı. Tuzağa düşürülmek istenen Türk ordusunun laik çoğunluğu içlerindeki bir azgın azınlığın gazına gelmedi ve darbeye direndi. İş dünyası tereddüt bile etmedi. Çünkü Türkiye'nin elitleri her ne olursa olsun, iktidardan ne kadar memnuniyetsiz olsalar da ülkeyi radikal dinci bir terör örgütüne emanet etmeyecek kadar bilinçliler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar