Fuat Avni geri mi döndü

Seçilen kelimeler, cümle yapısı, üslup, ton, yaklaşım tanıdık. Bir iletişimci oturup içerik analizi yapsa tekrar edilen kelimeler ve tonlamalardan FETÖ dilinin haritasını kolaylıkla çıkartabilir.

 Hedefleri de hiç değişmiyor: İnsanların aptallıklarından, saflıklarından, bilgisizliklerinden faydalanarak, özellikle de Erdoğan nefretinden gözü dönmüş kesimi gaza getirmeye çalışıyorlar. Bir süre önce profilinde Atatürk ya da Türk bayrağı olan hesaplar, bu sahte "genç kızlar" rejimden, baskıdan falan şikayet ediyordu. Alt alta okunduğunda, birkaç profil birden kıyaslandığında FETÖ'nün seri üretiminden çıktığı belliydi: "Dostlar" gibi ifadeler, "çok yakında" gibi sahte umutlar, karanlık-aydınlık kıyaslamaları, "az kaldı" gibi üstü kapalı tehditler.Ancak kısa süre önce beklenmedik bir şekilde bu hesaplar birer birer kayboldu. Devletin örgütle verdiği mücadelede yol alındığı, tehlikeyi enselerinde hissettiklerinin bir işaretiydi belki de bu zorunlu sessizlik. Ya da ortalık durulana kadar pusuda kalmayı tercih ettiler.Ve geçenlerde benzer hesaplar yine faaliyete geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar