Et tu, Brute?

Seçim gecesi evde Fox News açıktı. Donald Trump'ı yaratan haber kanalındaki sunucuların satır arası yorumlarından, hatta yüz ifadelerinden gerçek gidişatı anlarım diye izlemeye başladım.

Seçim gecesi evde Fox News açıktı. Donald Trump’ı yaratan haber kanalındaki sunucuların satır arası yorumlarından, hatta yüz ifadelerinden gerçek gidişatı anlarım diye izlemeye başladım. Fox’un Trump’ın zaferini erkenden ilan etmesini, ekran yüzlerinin seçimi seçim gecesi bitiren yorumlarıyla kendi tabanlarını gaza getirmelerini bekledim. Ama aksine Fox diğerlerine kıyasla çok daha serin kanlı ve objektif yayıncılık yaptı.

Bu durum sadece benim değil, başka gazetecilerin de dikkatini çekiyor. Birkaç gündür Amerikan medyasında Fox News’ün bu mesafeli ve objektif yayıncılığı hakkında fikir yürütülüyor. New York Times’a göre seçim rakamlarını yorumlamak için işe aldıkları veri analisti etkili oldu. Kimi iddialara göre seçimi Biden’ın kazanacağını tahmin ettiği söylenen Rupert Murdoch yeni döneme göre pozisyon alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 283 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar