En güzel Beyaz Saray

Bill Clinton yıllarından fazlasıyla esinlenen “The West Wing” dizisi 90’larda televizyonda yayınlanmasına rağmen son yıllarda yeni bir izleyici kitlesi buldu.

Bill Clinton yıllarından fazlasıyla esinlenen “The West Wing” dizisi 90’larda televizyonda yayınlanmasına rağmen son yıllarda yeni bir izleyici kitlesi buldu. 3 Kasım 2020 seçimlerinden hemen önce New York Times’da dizi üzerine arka arkaya iki yazı yayımlandı. Joe Biden’ın seçimi kazanmasından sonra yine gündeme geldi. Zaten gün geçmiyor ki birileri bir yerde günümüz siyasetiyle dizinin yaratıcısı Aaron Sorkin’in hayali Beyaz Saray’ı arasında paralellikler kurmasın. Elbette herkes televizyondaki siyasetin hayal mahsulü olduğunu biliyor, ama sanki herkes belki hayat sanatı bu sefer taklit eder umuduyla izliyor.

Pek çok dizi Türkiye’de tuttu ama ilk yayınlandığı dönem televizyonlarda gösterilmesine rağmen “The West Wing” bizde bir türlü karşılığını bulmadı. Aynı dönemde, blog’culuğun ilk yıllarında New Yorklu yazarların dizinin yayınlandığı akşam hayatın durduğunu, sevgililerin birbiriyle konuşmadığını, ertesi gün izleyenlerin İnternet forumlarına dalıp olay örgüsü ve diyaloglar üzerine tartıştıklarını yazdığını hatırlıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar