Ekrem İmamoğlu'yla birkaç saat: "Kurtarıcı değil hizmetkarım"

Ekrem İmamoğlu aslında İstanbul'a belediye başkanı olmayacaktı. Hatta hiç siyasete bile girmeyecek, Beylikdüzü belediye başkanlığı bile yapmayacaktı.

Eğer hayat planlandığı gibi gitseydi bugüne kadar 20-25 kere ziyaret ettiği Viyana’dan bir ev alacak ve oraya yerleşecekti. Ama, onun için de hayatta hiçbir şey planlandığı gibi gitmedi ve bir sene önce Beylikdüzü’nde yaşayanlar dışında hiç kimsenin adını bilmediği biri şimdi muhalif mahallenin tek umudu durumda.

“Kurtarıcı mısınız” diyorum doğrudan, “Ben kendimi hizmetkar olarak görüyorum,” diye yanıt veriyor.

Bu ilginin boyutlarını anlamak için onu yaşadığı ve yönettiği Beylikdüzü’nde görmek gerekiyor. Geçen hafta bir akşam bana semtte yaptığı yaşam vadisini gezdirirken geleceğin ne getireceğini kendisinin bilmediğini söylüyor.

“Ama her ihtimali şimdiden reddetmek de gerekmiyor,” diyor ekliyor bundan sonraki yolculuğunun Cumhurbaşkanlığı olup olmayacağına dair.“Yoksa beş sene önce bir gün İstanbul’u yöneteceğimizi de bilemezdik.”

“Evet,” diyorum. “Siz de Viyana’ya yerleşecektiniz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 296 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar