Ekrem İmamoğlu ve Serdar Turgut'tan şahsi beklentilerim

Serdar Turgut en azından bir konuda yanılıyor: Bir kere metrobüse bindim. Belediye otobüsüne de bindim, bir ara dolmuş ve minibüsleri de kullandım ama İstanbul'da en fazla metroya biniyorum.

Zaten metro hattında yaşıyorum, metro hattının dışındaki yerlere de gitmemeye çalışıyorum. İşim başka bir yere düşerse de süreç bir işkenceye dönüşüyor, günler öncesinden endişe etmeye başlıyorum.

Bütün büyük şehirleri yönetenler semtleri birbirine bağlamanın büyük bir şehircilik mirası olduğunu düşünür, açılan metro hatlarıyla, artan otobüs sayılarıyla övünür. Bizde de son derece ilkel bir ulaşım şekli olduğunu düşündüğüm, kaotik trafiğe kesin çözümdense geçici bir yama olarak bir şekilde yapılan metrobüs epeydir böyle bir övünç kaynağı.

Yolu bölüp raylı sistem yerine otobüs koymanın çağdaş bir ulaşım şekli olduğunu hiç kimse iddia edemez. Uzun ve meşakkatli, daha da önemlisi yıllar sürecek inşaat ve sefalet yüzünden mevcut oyları da düşürecek süreç yerine bir yama yapıldı, o yama da kalıcı hale geldi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar