Donald Trump kovulduğunda neredeydin

Tam olarak kiminle olduğumu söylemeyeceğim, ama New York’taydım, bir Cumartesi günüydü ve Kasım ayı olmasına rağmen mükemmel bir ilkbahar günü gibi sokak çağırıyordu.

Tam olarak kiminle olduğumu söylemeyeceğim, ama New York’taydım, bir Cumartesi günüydü ve Kasım ayı olmasına rağmen mükemmel bir ilkbahar günü gibi sokak çağırıyordu. Ve ben bu Cumartesi gününü telefonumu kapatacağıma söz verdiğim biriyle geçirecektim. Bir arkadaşım öğle saatleri olmasına rağmen kendisine daha yeni kahvaltı hazırlıyordu. Washington’daki bir televizyon gazetecisi tam o sırada yapı markette alışveriş yapıyordu telefonu çağırdığında. Hepimiz delege hesabı yapmaktan bir eyaletteki mahallenin siyasi eğilimi ezberlemeye varan bir hafta geçirmiştik ve sadece bir gün, belki sadece bir günü bir yerlerde sayım sürerken kendimize ayırabiliriz diye umut ediyorduk. Bir-iki saat sonra yemek yediğim lokantanın önünden yayın yapacaktım. Morandi lokantanın adı, merak edenlere söyleyeyim.

*

Büyük şehirlerde yaşayanların teknolojideki gelişmelere rağmen kendi aralarında haberleşme yöntemleri var. Bir anda kornalar çalmaya başladığında ya da çığlıklar duyulduğunda ister istemez olağan dışı bir gelişme olduğunu anlıyoruz ve…camdan dışarıya değil ama telefon ekranımıza bakıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 284 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar