Cuma günü aşı randevum var. Olmalı mıyım?

Dışarıdaki koronun ne dediğinden bağımsız olarak benim tek şahsi tereddüdüm çok kolay hastalanan bir bünye sahip olmama rağmen bir senedir virüse yakalanmamış olmam. En azından PCR testlerim hep negatif çıktı.

Üstelik ya Moderna ya da Pfizer/BioNTech. 65 yaş üstü veya sağlık çalışanı değilim, ama New York eyalet kanununa göre halkın içinde görev yapmak zorunda olan gazeteciler de “zaruri hizmetli” kategorisine giriyor, bu sayede benim de aşı sırasının önüne geçme fırsatım oldu.

Artık etik kaygıların zamanı geçti, kimin öncelikli olduğu tartışmaları da geride kaldı. Bu aşamada herkes kendi başının çaresine bakıyor. Özellikle New York’ta aşı dağıtımında ilk olarak yaşanan aksaklıklardan dolayı kıymetli pek çok doz çöpe gitti. California’da bir aşı dağıtım merkezinde dolap bozulunca fazla dozları çöpe atmasınlar diye sokaktan rastgele insanları aşıladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 178 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 308 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 898 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 284 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar