Çakma Benim Stilim

Stil yarışması ünlülerinden Merve Sevin hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama biri Twitter’da “Alexander McQueen acaba yarışmayı kazanacak mı?” yazınca fark ettim. McQueen’in daha önce Nicole Kidman...

Stil yarışması ünlülerinden Merve Sevin hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama biri Twitter’da “Alexander McQueen acaba yarışmayı kazanacak mı?” yazınca fark ettim. McQueen’in daha önce Nicole Kidman tarafından giyilen bir tasarımını kendine uyarlayıvermiş. Gecekondu çıkmış gibi duruyor, ama Instagram’da “finale bir kala” nasıl da gururla paylaşmış kostümünü.

Moda dünyası yeraltı operasyonlarındaki taklit üretimiyle mücadele edemiyor, ama göz göre göre televizyon programında nasıl buna göz yumulduğunu önce anlamadım. Sonradan öğrendim ki jüri üyeleri yarışmacıları taklide yönlendiriyormuş, dergilerden gördükleri kıyafetleri uyarlamalarını isteyip çakma kostümleri teşvik ediyorlarmış.

Toplum da çakmadan rahatsız olmuyor, filizlenmesine izin veriyor zaten.

Davetlerde Hermes çanta taşıyan zengin kadınların sayısıyla Paris’teki modaevinin ürün çıkarabilme gücünü hesapladığınızda matematik uymuyor mesela. Hermes atölyesi gece gündüz çalışsa Türkiye’dekine yetecek kadar Birkin üretemez, zaten birkaç yıl beklemek gerek orijinalini almak için.

Gülse Birsel zamanında arkadaşının zoruyla gittiğini iddia ettiği bir mağazada bir sosyetik “bayan”la nasıl göz göze geldiğini yazmıştı; karşılıklı “Eyvah yakalandık” paniği.

Daha birkaç sene önce Chanel kumaşların yurtdışından getirilip Türkiye’de diktirildiğini, birçok ünlü Chanel müşterisine bu eteklerin satıldığını yaşamadık mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar