Bugün genel seçim olsa

Büyük şehirlerin alınması muhalefetin özgüveni açısından önemli. Muhalif mahalle de uzun yıllar sonra ilk kez umutlandı, yıllardır alt edemediği iktidara karşı bir çıkış yolu olabileceğini gördü.

Ancak pek de zafer sayılmayacak bu başarının gölgelememesi gereken gerçek AK Parti’nin sandıktan hala birinci parti çıkmasıdır. İktidar, sembolik olarak önemli yerlerde yara aldı ama kurduğu ittifakla hala siyasi oyun kurucu olduğunu da gösteriyor.
Giderek artan ekonomik sıkıntıya rağmen halkın çoğunluğu yine çözümün iktidar partisinden geleceğine inanmayı sürdürüyor. Bir zamanların ANAP’ı gibi hızlıca eriyecek, siyaset sahnesinden silinecek gibi görünmüyor AK Parti.
Yerel seçimlerden yola çıkarak genel seçimlerle ilgili kabaca bir tahmin yaparsak en basitinden ikinci tur gözüküyor başkanlık seçimi için. Aniden baskın seçim yapılsa, ikinci tura kalınsa bile rakamlar MHP’nin desteğiyle kıran kırana bir mücadelenin geçeceğini, Erdoğan’ın yine az farkla da olsa kazanabileceğine işaret ediyor şimdilik.
İki ana muhalefet partisinin toplam oy oranı yükselmiş gibi görünse de özünde seçmen hala onlara iktidarı devretmeye hazır değil; rakamların söylediği bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar