Bu ölüm benim için bizim gündemden daha önemli

Los Angeles'a ilk gittiğimde aklımda ne Hollywood tabelası vardı ne Rodeo Drive'daki alışveriş mağazaları. Disneyland, Universal Studios gibi çevredeki turist atraksiyonları, film stüdyo turları ya da ünlülerin evleri de ilgimi çekmiyordu...

 Tek istediğim Crenshaw Caddesi’nde arabayla dolaşıp hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biri olan “Boyz N the Hood”ın çekildiği sokakları görmekti.

Bugünden bakınca üzerinden epey geçmiş, 1991 yılında genç bir yönetmenin umut veren ilk çıkışıydı “Boyz.” O genç yönetmen, John Singleton dün 52 yaşında Los Angeles’ta, tarihe Notorious BIG’nin öldüğü hastane olarak da geçen Cedars-Sinai’da hayata veda etti.Hipertansiyonla boğuşuyordu, geçen hafta hastaneye kaldırılmış ve yaşam destek ünitesine bağlanmıştı geçirdiği kalp krizinin ardından.

Singleton başka filmler de yaptı ama sonsuza kadar “Boyz N the Hood”la anılacak, çünkü daha 22 yaşında çektiği film sinema tarihinin önemli bir dönüm noktası oldu. Neredeyse “Ulysses”e, Dylan’ın “Freewheelin”ine, “Thriller”a eşdeğer etki ve önem bakımından.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 295 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar